Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. július 19., péntek

Aoki Umi no Toraware Hime(manga) ismertető

Aoki Umi no Toraware Hime
Besorolás: manga
Megjelenés: 2012-2013
Hossz: 2 kötet(11 fejezet)
Műfaj,téma: akció, dráma, fantasy, shoujo, romantikus, történelmi, utazás.
A történet főszereplője Matsurika, aki egy olyan állam hercegnője, ami nem szól bele a körülötte lévő országok ügyeibe. A királyi családba nem nagyon házasodhatott még be külföldi, de egy napon Matsurika meglepve tapasztalja, hogy Orlando herceg megkéri a kezét.
A lány nem mond egyből igent, az este folyamán pedig éppen a neki tett ajánlaton töpreng, amikor egy fura alak megkéri rá, hogy utasítsa vissza a herceget és tartson vele.A lány persze nem tesz eleget a kérésnek, mire az idegen kimutatja a foga fehérjét és jó kalóz módjára szépen elrabolja a lányt.


Ha ez nem is lenne elég, akkor a kalóz közli a lánnyal, hogy egy nagyobb jó érdekében fel kell őt áldozni. Hiába próbálja meggyőzni Rajut, a kalózt,hogy ez a legenda csak egy dajka mese, a férfi kihajózik a tengerre, hogy beteljesítse az akaratát és a hercegnő sorsát.
Orlando, a kérő azonban nem hagyja ennyiben a dolgot és a hercegnő és elrablója után indul egy flottával. Matsurika balszerencséjére nemcsak fel akarják áldozni, de még a tenger is ellene dolgozik, ugyanis hatalmas viharba keverednek és szegény a hullámok között hánykolódó hajón elmélkedhet azon, hogy vajon melyik halálnem lenne a kíméletesebb...?
A manga érdekes dolgokat boncolgat, mint az elrabló és a rab viszonyát, a nagyobb jóért való önfeláldozás terhének megélését és a hercegnő lét árnyoldalainak bemutatására is sor kerül. Némi Stockholm-szindrómát is érzek Matsurika részéről kialakulni, na de ki is tudna ellenállni egy olyan szexi kalóznak, mint  Raju?
A történet nem túl hosszú, de érdekes és izgalmas.A grafika is nagyon szép, kellemes kikapcsolódást nyújthat.

Ajánlom,ha:
+szereted a kalandos, romantikus történeteket
+érdekel egy jó kalózos, történelmi mű

Nem ajánlom,ha:
-vért és csatákat akarsz látni
-nem kedveled a shoujo tipikus elemeit


Mintaoldalak:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések