Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. július 19., péntek

Boku ni Natta Watashi(manga) ismertető


Boku ni Natta Watashi
Besorolás: manga
Megjelenés: 2005-2008
Hossz: 5 kötet(16 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, iskolai, shoujo, együttélés, cross-dressing, romantikus.
Egy remek kis manga a cross-dressing kedvelő számára. Momoko fiú ikertestvérével Akirával éppen új iskolába készülnek. Míg Momoko egy átlagos középiskolába, addig testvére egy elit
fiúgimnáziumba fog járni. A probléma csak az, hogy Akira nem akarja ezt, eszelős anyjuk erőltette rá ezt az iskolát. Akira fellázad anyja akarata ellen és elszökik. Anyja tombolása elől menekülve és bátyját keresve Momoko séta közben véletlenül testvére elit iskolája elé érkezik, ahol a nagy mélázások közepette majdnem elüti egy autó.

Aoki Umi no Toraware Hime(manga) ismertető

Aoki Umi no Toraware Hime
Besorolás: manga
Megjelenés: 2012-2013
Hossz: 2 kötet(11 fejezet)
Műfaj,téma: akció, dráma, fantasy, shoujo, romantikus, történelmi, utazás.
A történet főszereplője Matsurika, aki egy olyan állam hercegnője, ami nem szól bele a körülötte lévő országok ügyeibe. A királyi családba nem nagyon házasodhatott még be külföldi, de egy napon Matsurika meglepve tapasztalja, hogy Orlando herceg megkéri a kezét.
A lány nem mond egyből igent, az este folyamán pedig éppen a neki tett ajánlaton töpreng, amikor egy fura alak megkéri rá, hogy utasítsa vissza a herceget és tartson vele.A lány persze nem tesz eleget a kérésnek, mire az idegen kimutatja a foga fehérjét és jó kalóz módjára szépen elrabolja a lányt.

Akuma de Sourou(manga) ismertető

Akuma de Sourou
Besorolás: manga
Megjelenés: 1999-2002
Hossz: 11 kötet(42 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, iskolai, shoujo, romantikus, slice of life, vígjáték, együttélés.
Ez a mű nagyon fontos számomra, mert ez volt életem leges legelső mangája, amit olvastam. Szóval muszáj volt írnom róla egy rövid ismertetőt.
Főszereplőnk Kayano egy egyszerű 17 éves lány, aki végre összeszedi a bátorságát és odaadja a szerelmeslevelét a kiszemeltjének.Vagyis az túlzás, hogy odaadja, mert elszerencsétlenkedi a dolgot és a suli ügyeletes bajkeverőjének kezébe nyomja az ominózus levelet.  Takeru a lány ballépését állandóan kihasználja, konkrétan a szolgájává teszi a szerencsétlenül járt Kayanot.

Akkan Baby(manga) ismertető

Akkan Baby
Besorolás: manga
Megjelenés: 2001-2002
Hossz: 3 kötet(12 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, shoujo, romantikus, slice of life, vígjáték, felnőtté válás.
A shoujo romantikus, így ebbe természetesen egy enyhe testiség is beletartozik. Az Akkanban feltűnik némi szexuális tartalom, de főként vicces formában.
Egy 16 éves párról szól, akik egy koncerten találkoztak össze és poénból lefeküdnek egymással, hogy kipróbálják mégis milyen az. Ezzel nem lenne semmi gond, ha egyáltalán ismernék a védekezés fogalmát, amiről eddig azt hitték,hogy valami sütemény fajta...


Natsume Yuujinchou 1.évad

Natsume Yuujinchou 1.évad
Besorolás: anime,TV
Megjelenés: 2008
Hossz: 13*24 perc
Műfaj,téma: dráma, fantasy, youkai, slice of life, természetfeletti, vígjáték, epizodikus.
A 6 évadot és sok OVA-t megélt Natsume Yuujinchou egy alap youkaios animének számít. Főszereplőnk Natusme Takashi gyerekkora óta látja a szellemeket/youkaiokat, ami számtalan kellemetlen szituációba keverte már. Szülei halála után sokszor költözik, egy ilyen újabb költözés alkalmával vidékre kerül távoli rokonaihoz. Itt sokkal több támadás éri a youkaiok részéről, épp egy ilyen támadó elől menekül, amikor találkozik egy különös macskaszerű lénnyel.

Kamisama Hajimemashita 1.évad ismertető

Kamisama Hajimemashita 1. évad
Besorolás: anime, TV
Megjelenés: 2012
Hossz: 13*24 perc
Műfaj,téma: dráma, fantasy, romantikus, shoujo, youkai, vígjáték.
Momozono Nanami egy szegény sorban élő lány,aki egy nap arra ér haza, hogy a szerencsejátékfüggő apja ott hagyta őt, a házat pedig a behajtók elvitték a feje fölül. A csalódott lány egy parkban akarja tölteni az éjszakát, amikor arra lesz figyelmes, hogy az egyik fa tetején egy ember ücsörög. A férfit egy nagyon "veszélyes" kutya tartja sakkban, a lány pedig "megmenti" őt. Hálából a különös idegen meghallgatja a lány történetét és felajánlja régen üresen álló házát Nanaminak. Amikor  a lány a megadott címre ér, csak egy templomot talál tele youkaiokkal és egy zsémbes kitsunéval, Tomoe személyében.

Kakuriyo no Yadomeshi ismertető

Kakuriyo no Yadomeshi
Besorolás: anime, TV
Megjelenés: 2018
Hossz: 26*23 perc
Műfaj,téma: dráma, fantasy, youkai, shoujo, természetfeletti, gasztronómia.
Tsubaki Aoi egy különleges képességekkel rendelkező lány: képes látni a youkaiokat. Apját nem ismerte, anyja pedig képessége miatt elhagyta kiskorában és a nagyapjára bízta a lányt. A nagypapi is rendelkezik a youkaiok látásának képességével és megtanítja Aoit úgy főzni, hogy az a youkaiok kedvére tegyen. Mivel nagyon szeretik a hasukat és egy finom ételt felajánlva kevésbé bántják az étek készítőjét.A lány nagyapja is meghalt nemrég, így egyedül kell megbirkóznia a fősikola és az élet adta nehézségekkel.

Népszerű bejegyzések