Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. augusztus 17., szombat

Ryouko no Shinrei Jikenbo(manga) ismertető

Ryouko no Shinrei Jikenbo
Besorolás: manga
Megjelenés: 1988
Hossz: 4 kötet (16 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, horror, iskolai, misztikus, shoujo, természetfeletti.
Főhősnőnk, Ryouko egy nap vízbe fulladva talál rá imádott öreg cicájára a fürdőszobában. A cica azonban egy éjjel lebegve tűnik elő a lány ágya felett. Kiderül, hogy egy kóbor fiú lelke vette át a macska teste fölött az irányítást, mert szeretne rábukkanni eredeti testére. Ryouko segít Pounak,a szellemnek, hogy megtalálhassa az őt illető testet. A fiú kérését főleg azért nem utasítja vissza, mert az őt egyre gyakrabban megtámadó szellemeket és ártó lelkeket egyedül Pou tudja elijeszteni.

Reimei no Arcana(manga) ismertető

Reimei no Arcana
Besorolás: manga
Megjelenés: 2009
Hossz: 13 kötet (53 fejezet)
Műfaj,téma: akció,dráma, fantasy, kaland, romantikus, shoujo, történelmi, természetfeletti, tragédia.
Nakaba egy Senan nevű ország korona hercegnője, akit hozzáadnak az ellenséges ország hercegéhez, Caesarhoz. A két ország már 200 éve háborúzik és ezzel a friggyel akarják fenntartani a békét. Ezekben az országokban a királyi család tagjainak haja fekete, míg a közembereké szőke, barna vagy vörös. És itt jön a bökkenő, ugyanis Nakaba hercegnőnek skarlátvörös haja van. Így aztán eleve szorult helyzetét még inkább megnehezíti eme jellegzetessége.

Purikyu(manga) ismertető

Purikyu
Besorolás: manga
Megjelenés: 2004
Hossz: 1 kötet (5 fejezet)
Műfaj,téma: iskolai, romantikus, shoujo, sport, vígjáték.
Aki szereti a sportot és a romantikát, annak biztosan tetszeni fog ez a mű.
Anna régen prima balerina volt, de egy baleset miatt abba kellett hagynia imádott tevékenységét.
Emiatt elhatározza, hogy csak egy átlagos lányként éli tovább az életét, ám egy barátnője végül elrángatja őt az íjászklubba.Ez mind szép és jó lenne, de a klubban összefut gyerekkori ellenségével: Jinnaial, aki ráadásul a klub vezetője is. Természetesen azonnal hajba kapnak és miután sikeresen szétválasztották őket, Jinnai elküldi Annát melegebb éghajlatra.

Otokomae! Beads Kurabu(manga) ismertető

Otokomae! Beads Kurabu
Besorolás: manga
Megjelenés: 2004
Hossz: 1 kötet (4 fejezet)
Műfaj,téma: iskolai, romantikus, shoujo, vígjáték.
Lássuk be, hogy "a lány, aki tökösebb, mint egy férfi” megszólítás egyetlen egy nőnek sem túl dicsérő jelző. Főhősünk Ibuki viseli ezt a találó elnevezést, ugyanis elég forrófejű és verekedős lány.
Azonban az élet mindig ad új lehetőségeket, így amikor új iskolába kerül eldönti, hogy elrejti ezt az énjét és egy átlagos lányként fog élni. Sajnos már az első nap elszúrja, hiszen jóakaratból, de elkezd önmaga lenni. Ráadásul egy iskolatársa meg is látja szokatlanul nyers viselkedését, így a tiszta lappal indítás csak egy szép álommá kezd válni Ibuki szemében.

Ochite Chika Chika(manga) ismertető

Ochite Chika Chika
Besorolás: manga
Megjelenés: 2013
Hossz: 1 kötet (3 fejezet)
Műfaj,téma: romantikus, shoujo.
Mimi, a főhősnőnk egy aranyos 15 éves lány, akinek legfőbb vágya, hogy modell lehessen. A környezete is nagyon támogató és az osztálytársai szurkolnak neki, hogy megvalósíthassa az álmát. Ami végre össze is jön, ugyanis sikerül debütálnia. Álmodozva bandukol, mert szeretne találkozni a legmenőbb szupermodell sráccal, Ryoutával, akinek a szemei egyszerűen megbabonázzák Mimit. Az álmodozásból egy szép nagy pofára esés ébreszti fel és megdöbbenve látja, hogy a hőn áhított Ryouta röhög rajta. A srác élőben is lenyűgöző, ám rettenetes a modora.

Kagen no Tsuki(manga) ismertető

Kagen no Tsuki
Besorolás: manga
Megjelenés: 1998-1999
Hossz: 3 kötet (16 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, lélektani, misztikus, romantikus, shoujo, tragédia.
Ezt a remek mangát az a Yazawa Ai írta és rajzolta, akinek a Nanát köszönhetjük.
Szóval ahogy azt Yazawa Ai-tól elvárhatjuk, ez a történet is szívbe markoló és zseniális. Az alapsztori az, hogy Mizuki a 19. szülinapja előtt rádöbben, hogy a barátja megcsalta, így nagyon le van törve. Viszont találkozik egy utcazenésszel, Adammel. A fiú zenéje nagyon ismerős neki, pedig emlékei szerint akkor hallotta először. Ezután Mizuki Adammel él 2 hétig, amikor is a fiú fogja és elmegy Angliába. A lányt is magával hívja egy üzenetben és Mizuki el is indul a találkozó pontra, de ekkor elüti őt egy autó.

Népszerű bejegyzések