Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. július 20., szombat

Overlord 1.évad ismertető

Overlord 1. évad
Besorolás: anime, TV
Megjelenés: 2015
Hossz: 13*24 perc
Műfaj,téma: akció,antihős, fantasy, játék, kaland, seinen, természetfeletti, vígjáték.
2138-at írunk, amikor is aranykorukat élik a különböző online játékok. Az eddig népszerűségében töretlen Yggdrasil fantasy-kaland-szerepjáték azonban mára teljesen elnéptelenedett. A szerverek leállításáig ott tevékenykedő Momonga pedig arra eszmél, hogy bár a játékot elvileg leállították, ő mégis ott maradt ebben a világban. Hamar rájön, hogy valami történhetett, ugyanis nem tud kilépni a játékból és összeolvadt a tudata a játékbeli karakterével, egy teljhatalmú élőhalott, csontváz mágussal.


Ha ez nem lenne épp elég, a tetejébe a barátai és Momonga által készített NPC-k is öntudatra ébrednek. A fiú nem sokáig pánikol, ugyanis az ő feladata, hogy vezesse Nazarick sírjának szolgáit és beilleszkedjen ebbe a világba. Különböző furmányos tervekkel próbál több információt szerezni az itteni világról, mágiáról és abban reménykedik, hogy ha valaki rajta kívül bennmaradt a játékban, akkor annak felkeltheti a figyelmét a tetteivel és a nevével.
Ugyanis Ainz Ooal Gown néven kezd el tevékenykedni. Eleinte csak segíteni próbál, de később rájön, hogy aligha van nála erősebb varázsló ebben a világban, így szinte teljesen szabadon garázdálkodhat. Hogy mi lesz Ainz és hű szolgái sorsa? Sikerül-e rájönnie, hogy miért ragadt benn a játékban?
A grafika egyébként egészen szép, kivéve a rengeteg CGI jelenetet. Az opening nagyon fülbemászó és az endinggel sem fogtak mellé. Egy elég ütős kis sorozatot kapunk így a végére és a 2. évada is hozza ezt a szintet.

Ajánlom,ha:
+szereted a jelenkori fantasyt
+de kedveled a középkorias hangulatot is
+szereted a kalandozós, mágiával teli animéket

Nem ajánlom,ha:
-idegesítenek az antihősök
-nem szereted a sok CGI-t
-nem szereted a játékokkal foglalkozó alkotásokat

Trailer:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések