Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. július 20., szombat

Hanatsukihime(manga) ismertető

Hanatsukihime
Besorolás: manga
Megjelenés: 2007
Hossz: 2 kötet(8 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, fantasy, romantikus, shoujo, természetfeletti, utazás.
Lys Lily a 15 éves táncosnő történetét követhetjük szemmel, akinek születésekor nem dobogott a szíve. Édesanyja rettentő döntésre szánja el magát: megidéz egy démont, akivel szövetséget kötve megmenti lánya életét. Azonban a démon figyelmezteti a nőt, hogy a lány csak 16 éves koráig fog élni, amikor is eljön érte, felfalja a testét és visszaszerzi tulajdon szívét. Az anya elkeseredésében megköti a szerződést. Lys mellkasán ennek következtében alakul ki egy virág motívum, ami azt jelzi, hogy egy démon szíve dobog a testében.

Fuyu no Hana(manga) ismertető

Fuyu no Hana
Besorolás: manga, oneshot
Megjelenés: 2008
Hossz: 1 fejezet
Műfaj,téma: dráma, fantasy, slice of life, shoujo, romantikus.
Igen, ez egy oneshot(egy fejezetes), de mivel imádom Sumomo Yumeka munkáit, így feltétlenül írnom kellett róla egy rövidke ismertetőt. Yumeka munkái elképesztőek, nagyon érzelmesek és egyediek, így még egy oneshot is képes az ember szívét megdobogtatni.
A történetben Rakka(lány) és Itadori(fiú) gyerekkori barátok, akik mindig konzervrugdosóst játszanak, majd elmennek Itadoriékhoz, akinek a szülei gyógyszerészek. A fiúnak van egy nővére is, aki mindig nagyon kedves Rakkával és befonja a haját. Ám egy nap Itadori nővére rosszul lesz, Rakkát pedig azonnal elküldik a házból. Később a nővér meghal, de a temetésen senki nem látja a maradványokat.

Cat Street(manga) ismertető

Cat Street
Besorolás: manga
Megjelenés:2004-2007
Hossz:8 kötet(37 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, romantikus, shoujo, iskolai, slice of life, bishounen.
Keito Aoyama egy 16 éves lány, aki egykor híres gyerekszínész volt, ám egy trauma miatt teljesen magába fordul. Depressziós lesz, iskolába sem jár és szinte alig mozdul ki otthonról és főleg a szobájából. Ám egy napon mégis úgy dönt, hogy nyakába veszi a várost és céltalan kóborlása közben egy különös férfiba botlik. Az idegen ráveszi, hogy kövesse őt, mert mutatni akar neki valamit-persze a lány fél, de valamiért mégis a férfivel tart-és végül elvezeti egy El Liston nevű helyre.

Overlord 2.évad ismertető

Overlord 2. évad
Besorolás: anime, TV
Megjelenés: 2018
Hossz: 13*24 perc
Műfaj,téma: akció,antihős, fantasy, játék, kaland, seinen, természetfeletti, vígjáték.
Az anime ott veszi fel a fonalat, ahol a 3 évvel előbbi első évad abba hagyta. Momonga, vagyis most már Ainz próbál beilleszkedni ebbe a világba és elhatározta, hogy ha úgy adódik, akkor akár le is igázza azt. Igyekszik bebiztosítani Nazarick védelmét, így hát felkeresi a mocsárban lakó gyíkembereket és egyesével fenyegető üzeneteket küld nekik arról, hogy napokon belül meg fogja támadni ezeket a törzseket. Ainz célja ugyanis az, hogy megölje az összes gyíkembert és belőlük élőhalott hadsereget gyártson, amivel képes lesz megvédeni szeretett Nazarickját.

Overlord 1.évad ismertető

Overlord 1. évad
Besorolás: anime, TV
Megjelenés: 2015
Hossz: 13*24 perc
Műfaj,téma: akció,antihős, fantasy, játék, kaland, seinen, természetfeletti, vígjáték.
2138-at írunk, amikor is aranykorukat élik a különböző online játékok. Az eddig népszerűségében töretlen Yggdrasil fantasy-kaland-szerepjáték azonban mára teljesen elnéptelenedett. A szerverek leállításáig ott tevékenykedő Momonga pedig arra eszmél, hogy bár a játékot elvileg leállították, ő mégis ott maradt ebben a világban. Hamar rájön, hogy valami történhetett, ugyanis nem tud kilépni a játékból és összeolvadt a tudata a játékbeli karakterével, egy teljhatalmú élőhalott, csontváz mágussal.

Népszerű bejegyzések