Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. augusztus 17., szombat

Kagen no Tsuki(manga) ismertető

Kagen no Tsuki
Besorolás: manga
Megjelenés: 1998-1999
Hossz: 3 kötet (16 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, lélektani, misztikus, romantikus, shoujo, tragédia.
Ezt a remek mangát az a Yazawa Ai írta és rajzolta, akinek a Nanát köszönhetjük.
Szóval ahogy azt Yazawa Ai-tól elvárhatjuk, ez a történet is szívbe markoló és zseniális. Az alapsztori az, hogy Mizuki a 19. szülinapja előtt rádöbben, hogy a barátja megcsalta, így nagyon le van törve. Viszont találkozik egy utcazenésszel, Adammel. A fiú zenéje nagyon ismerős neki, pedig emlékei szerint akkor hallotta először. Ezután Mizuki Adammel él 2 hétig, amikor is a fiú fogja és elmegy Angliába. A lányt is magával hívja egy üzenetben és Mizuki el is indul a találkozó pontra, de ekkor elüti őt egy autó.
Mizuki egy romos házba kerül, ahonnan nem tud kijutni, ám egy kislány segíteni próbál neki és elhívja a barátait is. Nyomozni kezdenek a lány és Adam múltja után, hogy megszabadíthassák Mizukit arról a helyről. Feltűnik egy harmadik szereplő is, Sayaka, akinek látszólag nem sok köze van Mizukihoz.
A manga hozza a tőle elvárt szintet, a történet nagyon megható és érdekes és persze szimbolikát is tartalmaz dögivel. Yazawa mindig el tudja érni, hogy az ember elmorzsoljon 1-2 könnycseppet az alkotásai fölött. Természetesen a rajzolás is szép és jellegzetes.

Ajánlom,ha:
+szereted a romantikus, komor hangulatú műveket
+nem riaszt vissza egy kis természetfeletti sem

Nem ajánlom,ha:
-egy Nanaszerű történetet vársz
-nem kedveled a tragikus darabokat

Mintaoldalak:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések