Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. július 20., szombat

Hanatsukihime(manga) ismertető

Hanatsukihime
Besorolás: manga
Megjelenés: 2007
Hossz: 2 kötet(8 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, fantasy, romantikus, shoujo, természetfeletti, utazás.
Lys Lily a 15 éves táncosnő történetét követhetjük szemmel, akinek születésekor nem dobogott a szíve. Édesanyja rettentő döntésre szánja el magát: megidéz egy démont, akivel szövetséget kötve megmenti lánya életét. Azonban a démon figyelmezteti a nőt, hogy a lány csak 16 éves koráig fog élni, amikor is eljön érte, felfalja a testét és visszaszerzi tulajdon szívét. Az anya elkeseredésében megköti a szerződést. Lys mellkasán ennek következtében alakul ki egy virág motívum, ami azt jelzi, hogy egy démon szíve dobog a testében.
Az emberek tudják ezt és félnek a lánytól, olykor elüldözik és bántalmazzák is. De Lyst ennyi nem állít meg, hűséges kísérőjével Sivával bejárják a vidéket és mindenkit lenyűgöznek az előadásukkal.Azonban a végzetes óra egyre jobban közeleg és Lys igyekszik megtalálni azt a démont, aki neki adta a szívét. Abban reménykedik, hogy sikerül valahogy meghosszabbítania az életét és ezért mindent elkövet, hogy idő előtt  megtalálja a pokoli fajzatot.
Lys története érdekes, megható, izgalmas és olykor vicces is. A csendes és visszafogott Siva pedig sokkal több titkot tartogat, mint arra valaha is gondolnánk. A végén jó kis csavart talált ki a  mangaka.
A rajzolás szép, bár ezért a stílusért annyira nem vagyok oda, de attól még elismerem, hogy részletgazdag és kidolgozott.

Ajánlom,ha:
+egy kalandos, érdekes, romantikus történetre vágysz
+nem akarsz túl hosszú mangát olvasni

Nem ajánlom,ha:
-nem szereted a shoujo tipikus elemeit
-nem szereted a naiv, de akaratos főhősnőket

Mintaoldalak:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések