Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. augusztus 17., szombat

Reimei no Arcana(manga) ismertető

Reimei no Arcana
Besorolás: manga
Megjelenés: 2009
Hossz: 13 kötet (53 fejezet)
Műfaj,téma: akció,dráma, fantasy, kaland, romantikus, shoujo, történelmi, természetfeletti, tragédia.
Nakaba egy Senan nevű ország korona hercegnője, akit hozzáadnak az ellenséges ország hercegéhez, Caesarhoz. A két ország már 200 éve háborúzik és ezzel a friggyel akarják fenntartani a békét. Ezekben az országokban a királyi család tagjainak haja fekete, míg a közembereké szőke, barna vagy vörös. És itt jön a bökkenő, ugyanis Nakaba hercegnőnek skarlátvörös haja van. Így aztán eleve szorult helyzetét még inkább megnehezíti eme jellegzetessége.


Mindig rútul bántak vele és ez az új országban sincs másként, hiszen újdonsült férje, Caesar is nagyon durván bánik vele.Szerencséjére ott van mellette hűséges szolgája, Loki, aki egy félig ember és állat teremtmény. Ezekkel a lényekkel mindkét országban alantas lényként bánnak és szolgálókként tartják őket.
A manga fő erőssége a történet és a hossza. Van idő mindenre, a karakterek és a hátterük viszonylag kidolgozott és igazán nagy karakterfejlődéseknek is szemtanúi lehetünk. A történet izgalmas, érzelmes és engem a vége igazán megdöbbentett. A rajzolása is szép, szóval minden alapanyag megvan hozzá, hogy egy jó magát gyúrjunk belőle és azt hiszem ez a mangakának sikerült is. Szívesen látnám viszont animeként is.

Ajánlom,ha:
+egy izgalmas, fordulatos történetet keresel
+ha érdekel a faji megkülönböztetés témája fantasy külsőbe csomagolva

Nem ajánlom,ha:
-nem szereted a hosszú történeteket
-nem kedveled az erős akaratú főhősöket

Mintaoldalak:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések