Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. július 20., szombat

Cat Street(manga) ismertető

Cat Street
Besorolás: manga
Megjelenés:2004-2007
Hossz:8 kötet(37 fejezet)
Műfaj,téma: dráma, romantikus, shoujo, iskolai, slice of life, bishounen.
Keito Aoyama egy 16 éves lány, aki egykor híres gyerekszínész volt, ám egy trauma miatt teljesen magába fordul. Depressziós lesz, iskolába sem jár és szinte alig mozdul ki otthonról és főleg a szobájából. Ám egy napon mégis úgy dönt, hogy nyakába veszi a várost és céltalan kóborlása közben egy különös férfiba botlik. Az idegen ráveszi, hogy kövesse őt, mert mutatni akar neki valamit-persze a lány fél, de valamiért mégis a férfivel tart-és végül elvezeti egy El Liston nevű helyre.


Ez egy szabadelvű iskola, ahol a diákok kedvükre járnak be órákra és az iskola épületében szabadon foglalkozhatnak azzal, amit szeretnek. Egy fiú felismeri őt és tesz egy nem túl szép  megjegyzést, így Keito kiakad, pofon vágja az ismeretlen srácot és elszalad. Később azonban ismét keresztezik egymás útját és a fiú ráveszi, hogy újra ellátogasson abba az iskolába. Itt megismerkedik néhány különös emberrel és elhatározza, hogy ad magának még egy esélyt.
A Cat Street különlegessége az, hogy milyen szépen, árnyaltan mutatja be a szereplők lelki világát és vívódásait. A közöttük lévő kapcsolatokat és konfliktusok is érdekesen tálalja a szerző. Sok érzelem és lélektani dolog van benne, ami miatt érdemes adni neki egy esélyt.
Az alaptörténet nem tűnhet olyan érdekesnek, de itt főleg a szereplőkön, az ő jellemfejlődésükön és kapcsolatrendszerükön van a hangsúly.A rajzok átlagosak, nem is kiemelkedően szépek, de csúnyának se mondanám őket. Egy átlagos shoujo manga lenne, ha nem lennének ilyen jók a szereplők benne.

Ajánlom,ha:
+szereted jobban megismerni az adott mű karaktereit
+egy kicsit szomorkás, de romantikus mangára vágysz
+szereted az önmagukat kereső, emberi szereplőket

Nem ajánlom,ha:
-nem szereted a szerelmi háromszöget
-nem vagy oda az alternatív iskolákért
-nem szereted látni a szereplők belső vívódásait


Mintaoldalak:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések