Főoldal Anime ismertetők Manga ismertetők Fogalomtár Infók

.

2019. július 20., szombat

Overlord 2.évad ismertető

Overlord 2. évad
Besorolás: anime, TV
Megjelenés: 2018
Hossz: 13*24 perc
Műfaj,téma: akció,antihős, fantasy, játék, kaland, seinen, természetfeletti, vígjáték.
Az anime ott veszi fel a fonalat, ahol a 3 évvel előbbi első évad abba hagyta. Momonga, vagyis most már Ainz próbál beilleszkedni ebbe a világba és elhatározta, hogy ha úgy adódik, akkor akár le is igázza azt. Igyekszik bebiztosítani Nazarick védelmét, így hát felkeresi a mocsárban lakó gyíkembereket és egyesével fenyegető üzeneteket küld nekik arról, hogy napokon belül meg fogja támadni ezeket a törzseket. Ainz célja ugyanis az, hogy megölje az összes gyíkembert és belőlük élőhalott hadsereget gyártson, amivel képes lesz megvédeni szeretett Nazarickját.
De a gyíkemberek ezt nem hagyják annyiban, egy kiválasztott kalandor elindul, hogy szövetséget kössön a többi gyík nemzettel és együtt legyőzhessék a gonoszt.
Persze ehhez Ainznak is lesz egy-két szava, de azért számíthatunk a harc előkészületei és a csata során is fordulatokra. Ainz számomra egyre unszimpatikusabbá vált ebben az évadban, kezdi bekebelezni a hatalom. Habár az első évadban ráakad egy olyan tárgyra, ami nagyon erős és keresi azt, aki ezt a tárgyat a szolgáján használta, de még mindig nem akad senki, aki legyőzhetné vagy akár komolyabban fenyegethetné őt. Vagy mégis...?

Ez az évad is hozta az első színvonalát és az első pár rész, ami a gyíkemberekről szólt, rettentően tetszett. El tudtam volna még nézni ezeket a részeket akár egy egész évadon keresztül is. Nyilván itt is lesz bőven kalandozás és ármánykodás. Az Overlordban azt szeretem a legjobban, hogy még mindig képes meglepni, ami igazán szórakoztató. A karakterek nem viselkednek mindig úgy, ahogy azt elvárnánk tőlük, vagy csak egyszerűen egy másik belső késztetés is hajtja őket.
Nekem az első évad openingje sokkal jobban tetszett, mint a mostani, de attól még nem kell szégyenkeznie a készítőknek miatta. Az ending kb. ugyan azt a szintet hozza, a grafika kicsit szebb lett, a CGI-tól pedig még mindig feláll a szőr a hátamon...


Ajánlom,ha:
+tetszett az első évad, ebben sem fogsz csalódni
+szereted a fantasyt és az akció dús jeleneteket
+nem zavar a kissé epizodikus történetvezetés


Nem ajánlom,ha:
-nem szereted a mágikus lényeket
-egy szerethető főhősre vágysz
-zavarják a szemedet a CGI jelenetek


Trailer:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések